DKCH PLCH KLBCH UVV98 KBHV98/00 EUV00 NORDV00 LPI Khetashio La Bella Luna

 

Klik på linken her foroven for at se Luna's stamtavle

Hoftestatus: A2 Fødselsdato: 7 april 1997
Øjenlysning: Ok, sidst checket oktober 2004 Højde: 49 cm
Vægt: 21 kilos Saksebid, fuldt tandsæt

Luna er vores dronningebi! Hun er ikke stor af statur, men hendes intelligens, væsen og ego er af en helt anden størrelse...

Vi købte hende af Khetashio Aussies her i Danmark uden at ane hvad dette ville føre med sig.... Siden da har vores kærlighed til racen betydet at vi har tilføjet flere aussier til husstanden, at vi er gået aktivt ind i opdræt, at vi er blevet bidt af udstillings "virusen" både lokalt og internationalt og har vundet mere end vi nogensinde havde drømt om, og at vi er blevet fanget af den fornøjelse det er at arbejde med og træne en aussie.

Luna er en kraftig velproportioneret tæve i den mindre ende af standarden. Hun passer flot ind i den ønskede kategori af "moderat" og "medium", som standarden kræver. Trods hendes kraftige og muskuløse udseende, er hun stadig ekstremt feminin. Dommerkritikkerne har aldrig været andet end positive!      

Luna har altid været vores lille arbejdsbi extraordinaire! Hun besidder en vinderattitude og en selvtillid, der gør at hun kan fokusere på den foreliggende opgave, uanset om det drejer sig om lydighed, agility, spor eller udstilling.

Vi har også haft chancen for at blive trænet på får et par gange - det tog hende ca. 5 minutter at pakke hendes hidtil ubrugte hyrdeinstinkt frem og hun var igang med at styre rundt på moderfåret og hendes "medfår" bl.a. ved hjælp af "eye"!

Med mennesker og især børn er Luna utrolig kærlig og tolerant, og der skal meget til at ryste hende, hvilket gør det til en fornøjelse at arbejde og bo sammen med hende! 

Luna har haft 3 dejlige kuld som hun har været en pragtfuld mor for, og er nu pensioneret og nyder sit dronninge otium herhjemme. Vi har været ualmindelig tilfredse med hendes afkom, som har opfyldt vore ønsker om den alsidige aussie - de er utrolig gode og fokuserede arbejdshunde med instinkterne i god behold og har kunnet gøre sig flot i udstillingsringen samtidig med at være kærlige familiehunde.

Ud af Lunas ialt 11 hvalpe er det blevet til 3 danske champions, 1 klubchampion, 1 italiensk champion, 1 italiensk junior champion samt 2 yderligere, som blot mangler det sidste cert for at blive champion. Det er også blevet til en del lydighedstitler og hyrderiet er der flere af dem som gør sig rigtig godt i. Alt det er vi mægtig stolte af - vi skylder et stort tak til ejerne af Lunas hvalpe!

 

BackKlik for at gå tilbage!

Copyright: Dreamcatcher's Aussies, Britt Siegstad 

Sidst opdateret: 27. March 2007